Vertaler Nederlands Engels inhuren? Dat doe je hier!

Er kunnen zich veel situaties voordoen waarin jij gebaat bent bij een vertaler Nederlands Engels of een vertaler Engels Nederlands. Daarvoor ben je bij Manuscripta.nl aan het juiste adres.

Wij hebben een ruim bestand met freelance vertalers van het hoogste niveau. De allerbeste vertalingen voor jou zijn dus altijd binnen handbereik. Dit is een garantie die wij al onze klanten met vertrouwen durven te geven.

Bekijk freelancers

Moderne, eenvoudige, unieke logo designs! Moderne, eenvoudige, unieke logo designs!
Moderne, eenvoudige, unieke logo designs!
user-badge-server
Vaste Prijs € 250.00

Een goede vertaling Nederlands Engels is van cruciaal belang

Een correcte vertaling van jouw teksten is van cruciaal belang. Een professionele vertaler Nederlands Engels speelt hierbij een grote rol. Deze kan jou een gevoel van rust en zekerheid bieden.


Een goede vertaling kan op de lange termijn resulteren in bijvoorbeeld een betere conversie. Ook zorgt het voor een professionele uitstraling. Ben jij dus op zoek naar een kwalitatief goede vertaling Engels naar Nederlands of andersom? Dan staan de professionals van Manuscripta.nl voor jou klaar.

Wij beschikken over de beste vertalers in jouw vakgebied!

Bij Manuscripta.nl werken wij met vertalers die zijn gespecialiseerd in diverse vakgebieden. Een goede vertaler Nederlands Engels met verstand van zaken is immers wel zo prettig. Deze kan ervoor zorgen dat de teksten in kwestie op exact de juiste manier worden vertaald.

Onze gespecialiseerde vertalers beseffen hoe belangrijk het is om een vlekkeloze vertaling aan iedere klant te leveren. Dus of je nu op zoek bent naar een vertaler voor een financiële samenvatting of een vrolijke reisblog, de professionele vertaler binnen jouw vakgebied vind je bij Manuscripta.nl.

Nieuws & verhalen

Vertaler Nederlands Engels Inhuren [tips]

Ook jij krijgt zonder twijfel te maken met het effect van globalisering. Bijna ieder bedrijf doet tegenwoordig internationaal zaken, wat vraagt om documentatie in diverse talen. Veel content dient in het Engels vertaald te worden, zodat bedrijven kunnen inspelen op de internationale markt. Engels is immers een wereldtaal, die overal gesproken wordt. Echter is het vertalen van documenten vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Het inhuren van een vertaler Nederlands Engels of juist een vertaler Engels Nederlands zal dan ook geen overbodige luxe zijn. Vertalers in diverse vakgebieden vind je bij Manuscripta.nl. Wij hebben kwaliteit hoog in het vaandel staan. Daarom werken wij uitsluitend met vertalers van het hoogste niveau. Op deze manier kunnen wij al onze klanten een kwalitatief goede vertaling aanbieden.

Ben jij benieuwd waarom het inhuren van een vertaler nu eigenlijk noodzakelijk is? Dan raden wij je aan het onderstaande artikel te lezen. Ook leggen we jou uit hoe het inhuren van een vertaler precies in zijn werk gaat. Lees dus het gehele artikel grondig door om erachter te komen hoe jij optimaal gebruik kunt maken van onze vertalers Engels Nederlands of Nederlands Engels.

Waarom een freelance vertaler inhuren?

Wellicht vraag je je af waarom het inhuren van een vertaler Nederlands Engels of een vertaler Engels Nederlands nu eigenlijk noodzakelijk is. Misschien beheers je de talen zelf op een goed niveau, en twijfel je aan de toegevoegde waarde van een professionele vertaler.Op zich is dit een begrijpelijke gedachte die veel mensen hebben. Over het algemeen spreken wij Nederlanders vloeiend Engels, en de gedachte dat je een vertaling Nederlands Engels zelf uitvoert is dan ook niet gek. Toch adviseren wij jou om een professionele vertaler in te huren. Hoe dat zo? Wij hebben hiervoor diverse redenen. Laten we enkele hiervan eens onder de loep gaan nemen.

 • Een correcte vertaling Engels Nederlands is van cruciaal belang

Om te beginnen is een correcte vertaling van cruciaal belang. Diverse vakgebieden maken gebruik van jargon, wat soms lastig te vertalen is. Een professionele vertaler Engels Nederlands binnen jouw vakgebied kan dan ook zeer waardevol zijn. Om de juiste boodschap over te brengen, is het inhuren van een vertaler simpelweg onmisbaar.


Een vertaler Nederlands Engels geeft jou de rust en zekerheid die je als ondernemer zo hard nodig hebt. Je kunt jouw vertrouwen volledig stellen in onze professionele vertalers. Wij garanderen een vertaling Nederlands naar Engels of andersom van het allerhoogste niveau. Dat is bij Manuscripta simpelweg de norm.

 • Een ervaren vertaler brengt de boodschap over als geen ander

Onze professionals hebben jarenlange ervaring met het vertalen van diverse soorten teksten. Je wilt er natuurlijk zeker van zijn dat jouw Engelssprekende publiek de boodschap binnenkrijgt, zoals je deze in het Nederlands had bedoeld. Een vertaler Nederlands naar Engels zorgt hiervoor.

De inhoud zal gericht zijn op de betreffende doelgroep, gebruikmakend van het correcte taalgebruik. De vertaling Nederlands Engels of andersom komt op een natuurlijke manier over op de lezer, alsof het originele documenten zijn. Deze garantie kan een ervaren vertaler jou bieden!

 • Native speakers

Veel van onze professionele vertalers zijn native speakers. Dit maakt dat zij beschikken over een ruim vocabulaire, en bovendien altijd de juiste toon weten te hanteren. Hoe goed je de Engelse taal zelf ook beheerst, het geschrift van een native speaker is moeilijk te evenaren.

Alle freelancers waarmee wij samenwerken zijn nauwkeurig gescreend, waardoor wij zeker weten dat jij blind kunt vertrouwen op elk van hen. Alleen de allerbeste vertalers verdienen immers het voorrecht om aan jouw opdracht te werken.

Een goede Nederlands-Engels vertaler is niet altijd per definitie een native speaker. Toch zorgen wij ervoor dat de kwaliteit van de vertaling dit wel doet vermoeden. Onze freelance vertalers dienen immers te voldoen aan dezelfde capaciteiten als een echte native speaker. Dit is simpelweg een eis die wij stellen om werk van het hoogste niveau te kunnen garanderen. Dat is nog eens een geruststellende gedachte, vind je ook niet?

 • Bespaar jezelf tijd en geld

Het inhuren van een vertaler Engels Nederlands voor jouw vertaalopdrachten kan een hoop tijd schelen. En aangezien tijd geld is, bespaar je op de lange termijn ook nog eens geld met het inhuren van een professional. Daarnaast kan een professionele vertaler natuurlijk bijdragen aan bijvoorbeeld een verbeterde conversie. Zodoende kunnen we absoluut stellen dat het inhuren van een vertaler je helpt om zowel tijd als geld te besparen.

Waarschijnlijk houd je veel ballen tegelijkertijd in de lucht. Je dient je tijd dan ook goed te verdelen. Wanneer je samenwerkt met een professionele vertaler, is dit absoluut een last die van je schouders valt. Zo kun jij je focussen op andere belangrijke actiepunten.

 • Een goede vertaling straalt professionaliteit uit

Een professionele Nederlands-Engels vertaler heeft de nodige kennis en ervaring om een tekst feilloos te vertalen. Zowel de inhoud als de vormgeving van de tekst straalt dan ook veel professionaliteit uit. Hier kun jij als opdrachtgever weer je voordeel mee doen. Jouw publiek is op deze manier namelijk sneller geneigd om voor jouw product of dienstverlening te kiezen. Jij wilt toch ook zo professioneel mogelijk overkomen? Een vakkundige vertaler gaat jou hier zonder twijfel bij helpen.Wil jij de professionaliteit van jouw organisatie ook naar een hoger niveau tillen? Dan helpt Manuscripta.nl jou verder!

Een professionele vertaler inhuren. Hoe pak je dat aan?

Het inhuren van een professionele vertaler gaat gepaard met diverse stappen. Het is een proces dat je zeer nauwkeurig dient te doorlopen. Je wenst immers de allerbeste Nederlands-Engels vertaler voor jouw vertaalopdracht te vinden, is het niet? Onderstaand zetten we uiteen hoe het inhuren van een professionele vertaler precies in zijn werk gaat. Stap voor stap bekijken we welke actiepunten om de hoek komen kijken.

Stap 1 – Wat zijn je wensen?

Als eerste stap is het belangrijk dat jij als opdrachtgever precies weet wat je wilt. Je kunt de opdracht immers pas goed overbrengen op de vertaler, wanneer je voor jezelf duidelijk in beeld hebt wat er precies moet gebeuren. Stel jezelf de onderstaande vragen als hulpmiddel.

 • Welke soort vertaler heb ik nodig?

Wat is jouw vakgebied en welke subcategorie betreft de tekst die vertaalt dient te worden? Het is passend om een vertaler met relevante ervaring in te schakelen voor jouw opdracht. Stel ook vast of de vertaler beëdigd of een native speaker dient te zijn. Door een gespecialiseerde vertaler binnen jouw vakgebied in te huren, zorg je voor een optimale vertaling Nederlands Engels die de doelgroep weet te raken. Dit is uiteindelijk immers het doel van een goede vertaling.

 • Wat moet er vertaald worden?

De meeste vertalers hebben zich gespecialiseerd in het vertalen van specifieke documenten. Zo vertalen sommige professionals uitsluitend handleidingen, notariële documenten of juist blogs voor website-eigenaren. Ook zijn er vertalers die zich specifiek bezighouden met het vertalen van software of video’s. Voor iedere klus is een passende vertaler Nederlands Engels te vinden.

 • Wat is de doelgroep?

Als opdrachtgever is het belangrijk dat je jouw vertaler informeert over de doelgroep. Een vertaling is immers alleen effectief wanneer deze resoneert met het beoogde publiek. Het bepalen van dit publiek gaat verder dan bijvoorbeeld alleen de leeftijdscategorie van de doelgroep. Zo dien je ook na te denken over bijvoorbeeld de cultuur. Iets wat in de ene cultuur acceptabel is, kan in de andere cultuur niet passend zijn. Zorg dus voor een uitgebreid inzicht in de doelgroep, zodat de vertaler zijn werk optimaal kan uitvoeren. Op deze manier zorg je voor het best mogelijke eindresultaat.

 • Hoe dient de vertaling vormgegeven te worden?

Heb je voorkeur voor de vormgeving van jouw vertaling? Dan kun je dit aangeven bij de vertaler die je inhuurt. Indien je geen specifieke wensen op dit gebied hebt, kun je er uiteraard ook voor kiezen om de ervaring van jouw vertaler de weg te laten wijzen. Deze weet immers precies wat hij doet. De professionele vertalers van Manuscripta.nl zullen je zeker niet teleurstellen!

Stap 2 – Kies voor kwaliteit

Er is een zeer groot aanbod van vertaalbureaus, en nog veel meer freelancers die hun diensten aanbieden. Jij bent uiteraard op zoek naar vertalingen van de hoogste kwaliteit. Het is dan ook goed om je te verdiepen in de kwaliteit van een vertaalbureau of vertaler.

Dit kun je doen door eerdere projecten op te vragen of jezelf te laten informeren over de kwaliteitscontroles en borgingsnormen die een vertaalbureau hanteert. Het doet ons deugd je te kunnen meedelen dat je bij Manuscripta.nl aan het juiste adres bent. Wij werken uitsluitend met de allerbeste vertalers Engels naar Nederlands en vice versa.


Onze vertalers beschikken niet alleen over moedertaalcapaciteiten, maar zijn ook zeer bekwaam op het gebied van taal. Wij hechten veel waarde aan de kwalificaties van onze vertalers. Zo weten wij zeker dat onze klanten een vertaling Engels Nederlands of vertaling Nederlands Engels ontvangen die voldoet aan alle kwaliteitseisen.

Stap 3 – Privacy

Het kan in veel gevallen voorkomen dat je wenst dat jouw vertaalde documenten vertrouwelijk worden behandeld. Denk bijvoorbeeld aan juridische of financiële documenten, je wilt natuurlijk niet dat deze op straat komen te liggen. Daarom is privacy en vertrouwelijkheid een belangrijke stap om je in te verdiepen wanneer je een vertaler gaat inhuren.

Het is verstandig om bij het vertaalbureau te informeren naar de procedures op het gebied van privacy. Je wenst immers dat de vertrouwelijkheid van jouw project gegarandeerd is. Zo doe je er goed aan om het privacy beleid, netwerkbeveiligingen en geheimhoudingsplichten onder de loep te nemen. Dit zijn zaken die reeds zijn vastgelegd tussen vertaalbureau en vertalers. Door jezelf hierover te laten informeren, weet jij precies waar je aan toe bent.

Ben jij op zoek naar een vertaalbureau dat voldoet aan alle wettelijke normen, en gebruikmaakt van een beveiligd systeem om de inhoud van jouw opdracht te beschermen? Dan ben je bij Manuscripta.nl aan het juiste adres.

Stap 4 – Goede communicatie is belangrijk

Een goede communicatie met het vertaalbureau is van cruciaal belang. Vanaf het eerste contactmoment moet het eigenlijk al goed voelen. Dit zegt namelijk veel over het verloop van de samenwerking. Jij bent ongetwijfeld op zoek naar een vertaler die goed kan communiceren, en jou ook op de hoogte houdt gedurende het project.

Bij Manuscripta.nl verzekeren wij jou van deze professionele werkhouding. Onze vertalers gaan op een zeer professionele manier met ieder project om, en begrijpen dat persoonlijk contact met de opdrachtgever wenselijk is. Hier hoef jij je dus geen zorgen over te maken wanneer je een vertaler Engels Nederlands of een vertaler Nederlands Engels inhuurt via Manuscripta.nl.

Stap 5 – Prijskwaliteit verhouding

Wanneer je op zoek gaat naar een passende vertaler, hecht je uiteraard waarde aan een goede prijskwaliteit verhouding. Je wilt natuurlijk niet té veel betalen, maar tegelijkertijd dient de kwaliteit optimaal te zijn. Dit kan nog best een uitdaging zijn. Sommige mensen zijn geneigd om de vertaler te kiezen die de laagste prijs hanteert, toch is dit niet altijd verstandig.

Wij adviseren je om jouw keuze niet uitsluitend op de prijs te baseren. Kijk vooral ook naar de kwaliteit van de dienstverlening. Bij Manuscripta.nl hebben wij de gouden middenweg gevonden. Wij leveren vertalingen van de hoogste kwaliteit die toch betaalbaar blijven voor iedereen. Dat zijn dus twee vliegen in één klap!

Stap 6 – Geavanceerde mogelijkheden & extra diensten

De laatste stap in het vinden van een passende vertaler Nederlands Engels of Engels Nederlands, is het kijken naar de technische mogelijkheden die het vertaalbureau in kwestie te bieden heeft. Onderzoek of er bijvoorbeeld gebruik wordt gemaakt van de nieuwste technieken die jouw vertaling Nederlands Engels of juist Engels Nederlands kan optimaliseren. Dit is absoluut geen overbodige luxe.

Verder kun je jezelf verdiepen in de extra diensten die worden aangeboden. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan SEO. Deze expertise zal jouw content enkel ten goede komen. Bekijk en vergelijk de extra dienstverlening die verschillende vertalers aanbieden alvorens je een partner kiest om mee samen te werken. Op deze manier weet je zeker dat je een weloverwogen keuze maakt.


Bij Manuscripta.nl ben je hoe dan ook gegarandeerd van de allerbeste vertalers Nederlands Engels. Ook vertalers Engels Nederlands bieden wij aan in overvloed. Wij weten zeker dat dé beste vertaler voor jou hier ook tussen zit. Onze vertalers zijn stuk voor stuk ervaren professionals die onze klanten keer op keer versteld doen staan met hun fantastische vertaling Nederlands Engels of vertaling Engels Nederlands.

Manuscripta heeft de allerbeste freelance vertalers

Bij Manuscripta.nl vind je de allerbeste freelance vertalers die er te vinden zijn. Dit roept ongetwijfeld wat vragen bij je op, dat is begrijpelijk. Want wat is een freelance vertaler eigenlijk? En welke voordelen geniet jij als opdrachtgever wanneer je kiest voor een freelance vertaler? Onderstaand nemen we beide vragen graag kort onder de loep, zodat jij iets meer inzicht krijgt in de werkwijze die wij bij Manuscripta hanteren. Het is immers wel zo fijn om te weten waar je aan toe bent.

Wat is een freelance vertaler?

Een freelance vertaler Nederlands Engels of juist Engels Nederlands, werkt in principe voor zichzelf. Een freelancer is iemand die zijn diensten beschikbaar stelt aan diverse klanten. Deze werkt dus niet voor een vaste baas, maar heeft doorgaans diverse opdrachtgevers. In verschillende vakgebieden krijgen we te maken met freelancers, zo zien we ook veel tekstschrijvers en vertalers die op freelancebasis werkzaam zijn.

Deze freelance vertalers hebben veel ervaring en beschikken altijd over een passende certificering. Althans, dat geldt voor de freelance vertalers die je vindt via Manuscripta.nl. Wij verzekeren al onze klanten van de allerbeste vertaler voor hun opdracht. Nu ben jij ongetwijfeld benieuwd welke voordelen zo een freelance vertaler met zich meebrengt. Laten we ook deze vraag eens onder een vergrootglas leggen.

De voordelen van het inhuren van een freelance vertaler via Manuscripta

Het inhuren van een freelance vertaler Nederlands Engels via Manuscripta heeft diverse voordelen voor jou als opdrachtgever. Nu ben jij waarschijnlijk benieuwd over welke voordelen we het hier hebben. We willen kort drie voordelen met elkaar gaan bespreken die jij kunt ervaren wanneer je één van onze freelance vertalers inhuurt.

 • Wanneer je samenwerkt met een freelancer zit je nergens aan vast

Als opdrachtgever schakel je één van onze freelancers in voor het vertalen van een tekst. Echter is deze freelancer niet officieel bij jou in dienst. Dit betekent dat je als opdrachtgever dus niet hoeft na te denken over arbeidsrecht en gerelateerde zaken. Dit is toch een prettig idee, vind je ook niet?

Een samenwerking met onze freelance vertalers kan voor een eenmalige opdracht tot stand gebracht worden, of voor een project waar meer tijd overheen gaat. Echter zit je nooit ergens aan vast wanneer je samenwerkt met een freelancer. Uiteraard zijn goede afspraken wel van uitermate groot belang. Gelukkig hechten wij van Manuscripta daar ook veel waarde aan. Wij zorgen voor een goede en open communicatie tussen alle partijen. Dit komt de onderlinge samenwerking absoluut ten goede.

 • Jij bepaalt wanneer je een freelancer nodig hebt en wanneer niet

Een tweede voordeel dat het inhuren van een freelancer met zich meebrengt, is de vrijheid die je geniet. Jij hebt als opdrachtgever de vrijheid om te bepalen wanneer je behoefte hebt aan de hulp van een vertaler. Zoals hierboven reeds kort aangestipt, kan het om samenwerkingen van diverse lengtes gaan.

Wens je een freelance vertaler in te huren voor de vertaling van één enkel document of heb je een vertaler nodig die langere tijd hulp kan verlenen tijdens een groot project? Het kan allemaal. Je kunt er ook voor kiezen om verschillende freelancers voor diverse projecten in te huren. Kortom, het samenwerken met een freelancer geeft jou als opdrachtgever veel vrijheid en flexibiliteit.

Het inhuren van een freelancer is kosten efficiënt

Het inhuren van een freelancer kan tot slot ook nog eens kostenbesparend zijn. In tegenstelling tot een vertaler die vast in dienst is, hoef je een freelancer uitsluitend in te zetten wanneer er projecten zijn die vragen om een vertaling Engels naar Nederlands of andersom. Zoals we hierboven reeds hadden vastgesteld, bepaal jij als opdrachtgever wanneer je een freelance vertaler wel of niet nodig hebt. Dit betekent tegelijkertijd dat je deze professional uitsluitend betaald voor specifieke projecten en vertalingen die geleverd worden.

We kunnen dus stellen dat het inhuren van een freelance vertaler in tegenstelling tot een vertaler in vaste dienst, zeer kosten efficiënt kan zijn. Daar wens jij als ondernemer toch ook gretig gebruik van te maken?

Benieuwd wat Manuscripta voor jouw project kan betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op om samen de mogelijkheden te bespreken. Wij vertellen jou graag meer over onze fantastische vertalers die met veel liefde en passie iedere opdracht tot een goed einde brengen!

Waar wacht je nog op?

Ontmoet vandaag nog Nederlandse freelancers!