De taken van een assistent ergotherapeut

De ergotherapeut houdt zich vooral bezig met patiënten. Hij of zij zorgt ervoor dat de patiënt zo zelfstandig mogelijk kan blijven functioneren en daarbij wordt voortdurend gekeken naar de praktijk. Er zijn ook werkzaamheden rondom dit werk die de ergotherapeut het liefst aan een assistent uitbesteedt. We zullen daarom kijken naar een aantal praktische zaken.

Bekijk freelancers

Moderne, eenvoudige, unieke logo designs! Moderne, eenvoudige, unieke logo designs!
Moderne, eenvoudige, unieke logo designs!
user-badge-server
Vaste Prijs € 250.00

Wat doet een ergotherapeut

De ergotherapeut kijkt bij cliënten naar de nog beschikbare capaciteiten om in de ADL werkzaamheden te voorzien. Daarbij kijkt hij of zij ook naar zaken die extra moeten worden uitgevoerd. De vraag ‘wat is ergotherapie’ is hiermee dan ook voor een belangrijk deel beantwoord. De ergotherapeut heeft als werk om hulpmiddelen te maken voor de patiënt zodat deze zijn of haar dagelijkse werkzaamheden zo lang en zo goed mogelijk kan uitvoeren.

Het functieprofiel ergotherapeut

Als ergotherapeut moet men een voltooide opleiding hebben in medische instrumentenbouw. Daarnaast wordt van de kandidaat verwacht dat men proactief kan werken in een situatie waarin de patiënt vast dreigt te lopen. Verder maakt men medische instrumenten en men leert de patiënt hoe deze moeten worden gebruikt. De assistent ergotherapeut voert rondom deze werkzaamheden de administratieve handelingen uit.

Nieuws & verhalen

Waar wacht je nog op?

Ontmoet vandaag nog Nederlandse freelancers!