Assistent psychiatrie gezocht?

Als assistent psychiatrie wordt gewerkt met patiënten die psychiatrische en emotionele problemen hebben. De assistent is degene die wordt aangestuurd door de psychiater of door een arts. Men verricht praktische zaken en daarnaast is men ook voor de patiënt en de naasten van de patiënt doorgaans het eerste aanspreekpunt. Het is dus een heel sociaal beroep.

Bekijk freelancers

Moderne, eenvoudige, unieke logo designs! Moderne, eenvoudige, unieke logo designs!
Moderne, eenvoudige, unieke logo designs!
user-badge-server
Vaste Prijs € 250.00

Wat doet een assistent psychiatrie

Een assistent psychiatrie begeleidt patiënt gedurende bijvoorbeeld een revalidatietraject. Men houdt in de gaten of de behandeling het beoogde effect heeft en men brengt verslag uit. Daarnaast zorgt diegene voor het welbevinden van de patiënt. Hij of zij is het aanspreekpunt en men communiceert vragen vanuit de patiënt en diens omgeving met de behandelend psychiater. Daarnaast dient mem ook medicijnen toe.

Het functieprofiel assistent psychiatrie

Een assistent in de psychiatrie wordt men doorgaans wanneer men een opleiding in die richting volgt.  Het kan ook zijn dat men in een omscholingstraject zit waarbij men al een diploma als verpleegkundige heeft. Medische kennis is een belangrijk vereiste maar daarnaast moet men ook goed zijn in de omgang met mensen met een psychiatrische stoornis. Inlevingsvermogen en goede communicatieve vaardigheden zijn dan ook een pré.

Nieuws & verhalen

Waar wacht je nog op?

Ontmoet vandaag nog Nederlandse freelancers!