Assistent machinaal houtbewerker gezocht?

Als assistent machinaal houtbewerker wordt gewerkt met een natuurlijk materiaal: hout men is in de leer voor houtbewerker en leert het vak voor een groot deel in de praktijk. Veel bedrijven waarbij men met hout werkt zijn op zoek naar een junior houtbewerker. Men doet het voorbereidende werker voor de houtbewerker en daarbij komt het in alle gevallen op precisie aan. Hout moet op exact de juiste manier worden bewerkt om bruikbaar te zijn.

Bekijk freelancers

Moderne, eenvoudige, unieke logo designs! Moderne, eenvoudige, unieke logo designs!
Moderne, eenvoudige, unieke logo designs!
user-badge-server
Vaste Prijs € 250.00

Wat doet een assistent machinaal houtbewerker

Als medewerker houtbewerkingsmachines bedient iemand apparaten waarmee hout op maat en in een vorm wordt gezaagd. Men stelt de apparaten ook in en daarbij test diegene of het product wel voldoet aan de eisen die de klant daaraan stelt. Men bedient ook andere machines zoals boorpersen, freesmachines, draaibanken, vormers en schuurmachines. Door het instellen van de apparaten en het voorbereiden van het werk kan de houtbewerker snel aan het werk gaan.

Leren en werken voor het vak van assistent machinaal houtbewerker

Voor dit vak wordt doorgaans een VMBO of mbo-opleiding gevraagd. Wiskunde in het vakkenpakket is altijd een pré omdat het natuurlijk aankomt op het goed instellen van apparatuur. Daarnaast moet de kandidaat goed zijn in het lezen van een werkbeschrijving. Er is bij veel erkende leerbedrijven ook de optie dat iemand volgens de BBL-regeling in dienst treedt. Als BBL-leerbedrijf ben je een erkend opleider.

Nieuws & verhalen

Waar wacht je nog op?

Ontmoet vandaag nog Nederlandse freelancers!