Wat doet een assistent accountant?

Als assistent accountant is men vaak het eerste contact naar de klanten toe. Men is degene die bij klanten de benodigde zaken voor de accountancy rapporten verzamelt. Daarnaast is men degene die erop toeziet dat contacten met de cliënt en externe partijen als de belastingdienst worden onderhouden. Men moet dan ook niet alleen goed zijn met cijfers: de kandidaat moet ook de wensen en eisen van de accountant weten over te brengen naar de klant toe.

Bekijk freelancers

Moderne, eenvoudige, unieke logo designs! Moderne, eenvoudige, unieke logo designs!
Moderne, eenvoudige, unieke logo designs!
user-badge-server
Vaste Prijs € 250.00

Wat is de assistent accountant betekenis

De betekenis van dit beroep is dat iemand bepaalde accountancy zaken onder diens hoede heeft. Zo regelt men bijvoorbeeld de BTW afdracht van een bedrijf. Verder kan men de resultaten van het werk omzetten in rapportages en verslagleggingen naar de accountant en overheidsinstellingen toe. Het kan hierbij gaan om een verslag wat maandelijks, per halfjaar of per jaar moet worden uitgebracht.

Wat zijn de werkzaamheden assistent accountant

Als assistent accountant ziet iemand erop toe dat de klant volgens de wettelijk gestelde eisen zijn boekhouding doet zonder dat er gefraudeerd wordt. Daarnaast houdt men de financiële administratie bij en geeft men daarnaast adviezen en feedback naar de klant toe. Als laatste moet de kandidaat goed bedenken dat de vakkennis up to date moet zijn. Het is dan ook noodzakelijk dat men zich op jaarlijkse basis laat bijscholen.

Nieuws & verhalen

Waar wacht je nog op?

Ontmoet vandaag nog Nederlandse freelancers!