Deeltijd agrariër als aspergeteler

Asperges zijn een geliefde vorm van groente die gedurende drie maanden in het jaar wordt verkocht en als aspergeteler moet men het dan ook van die periode hebben. Men maakt een seizoenproduct wat zodanig geliefd is dat sommige aspergetelers er de rest van het jaar van kunnen bestaan. Voor velen is dit niet zo waardoor het slechts een deel van de productie bepaalt.

Bekijk freelancers

Moderne, eenvoudige, unieke logo designs! Moderne, eenvoudige, unieke logo designs!
Moderne, eenvoudige, unieke logo designs!
user-badge-server
Vaste Prijs € 250.00

Ga voor de juiste kwaliteit

Wanneer men als aspergeteler aan het werk gaat moet men goed kijken naar de eisen die een afnemer aan het eindproduct stelt. Zo zullen veel supermarkten een bepaalde maat willen hebben waardoor niet de hele oogst geschikt is om te worden doorverkocht aan tussenpartijen. Het is dan ook van het grootste belang dat de asperges onder de juiste omstandigheden kunnen groeien.

Wat doet een aspergeteler

Als teler van asperges is men drie maanden van het jaar bezig met het oogsten en verkopen van de oogst. In de periode daarvoor bereidt diegene de grond voor en zaait men de asperges in. In de periode na de oogst maakt men de bodem weer geschikt voor een nieuw seizoen. Men kan de groente verkopen aan een supermarkt of groenteboer maar steeds meer telers hebben ook een eigen verkoop aan huis rechtstreeks aan de consument.

Nieuws & verhalen

Waar wacht je nog op?

Ontmoet vandaag nog Nederlandse freelancers!