Riskant werk als asbestsaneerder

Als asbestsaneerder houdt men zich bezig met het verwijderen van asbest uit woningen en bedrijfspanden. Asbest is een isolatiemiddel wat in het verleden veelvuldig werd gebruikt tot de nadelige gevolgen voor de volksgezondheid zichtbaar werden. Asbest verwijderen is dan ook iets wat op grote schaal gebeurt en wat zo veilig mogelijk moet gebeuren.

Bekijk freelancers

Moderne, eenvoudige, unieke logo designs! Moderne, eenvoudige, unieke logo designs!
Moderne, eenvoudige, unieke logo designs!
user-badge-server
Vaste Prijs € 250.00

Aan het werk als asbestverwijderaar

Asbestsaneerder wordt men niet zomaar. De kandidaat moet precies weten waar asbest zich in een pand bevindt en daarnaast moet men een gespecialiseerde richting in de praktijk hebben gevolgd. Een bouwkundige opleiding is dan ook vaak een eerste vereiste en de verdere kneepjes van het vak leert men in een erkend leerbedrijf volgens de richtlijnen van BBL.

Wat is een asbestsaneerder

Hierbij gaat het om een asbestsaneerder die bouwwerken ontmantelt en stript. De asbest wordt volgens de richtlijnen van de overheid verwijderd en het bouwwerk wordt daarna  hersteld zodat er weer een stabiele constructie ontstaat. Aangezien binnen een aantal jaren alle panden in ons land asbestvrij moeten zijn wordt er regelmatig een asbest verwijderaar gezocht.

Nieuws & verhalen

Waar wacht je nog op?

Ontmoet vandaag nog Nederlandse freelancers!