Zoek jij een archivaris?

Als men werkt als archivaris houdt dat in dat men zich bezighoudt met registers. Het kan dan gaan om allerlei soorten registers zoals gegevens van een gemeente omtrent het kadaster maar ook om gegevens van beeld- en geluidsfragmenten. Veelal wordt er een archivaris gezocht wanneer een bedrijf of organisatie de archieven op orde moet krijgen

Bekijk freelancers

Moderne, eenvoudige, unieke logo designs! Moderne, eenvoudige, unieke logo designs!
Moderne, eenvoudige, unieke logo designs!
user-badge-server
Vaste Prijs € 250.00

Programmatuur schrijven als archivaris

Als medewerker in een archief komt men het probleem tegen dat men de gegevens op een overzichtelijke manier digitaal moet kunnen verwerken. Dat doet men door een programma te schrijven voor de computer waarmee men de informatie gemakkelijk en snel kan terugvinden. Er moet worden gekeken naar een aantal aspecten waarop wordt gezocht.

Welke zaken geven een archivaris betekenis

Een goede archivaris heeft een uitgebreide hoeveelheid kennis van een bepaald feit of van een bepaald tijdperk. Het gaat dan ook vaak om specialisten die in staat zijn om hiaten in de aanwezige gegevens boven water te halen. Ontbreekt er belangrijke informatie dan kan er een onderzoek worden ingesteld. Zodoende is het beroep van de medewerker in een archief heel gevarieerd.

Nieuws & verhalen

Waar wacht je nog op?

Ontmoet vandaag nog Nederlandse freelancers!