Archeoloog gezocht?

Bij het beroep van een archeoloog zien veel mensen iemand voor zich die in een bouwput met een schep bepaalde overblijfselen uit vervlogen tijden veilig stelt en identificeert. Dat beeld klopt voor een deel maar niet helemaal. Als archeoloog is men namelijk bezig met veel meer zaken dan dat alleen. We zullen wat vertellen over het gevarieerde werk van een medewerker archeologie.

Bekijk freelancers

Moderne, eenvoudige, unieke logo designs! Moderne, eenvoudige, unieke logo designs!
Moderne, eenvoudige, unieke logo designs!
user-badge-server
Vaste Prijs € 250.00

Wat is een archeoloog

Een archeoloog is een oudheidkundige die gemeenten helpt wanneer er bij bouwwerkzaamheden overblijfselen uit het verleden naar boven komen. Denk daarbij aan werk op een weiland waarbij opeens voorwerpen uit de middeleeuwen worden gevonden. Daarbij mag men ook denken aan een romeinse nederzetting die wordt terug gevonden op een plek waar men een woonwijk gaat aanleggen.

Wat doet een archeoloog

Archeologen houden zich voor een deel bezig met het opgraven van historische voorwerpen uit de grond maar daarnaast houdt men zich ook bezig met het documenteren hiervan. Het meeste opgraafwerk wordt gedaan door een team van vrijwilligers aangezien hier een hoop werk in gaat zitten. Als archeoloog is men vaak in dienst van een bouwbedrijf of van een gemeente.

Nieuws & verhalen

Waar wacht je nog op?

Ontmoet vandaag nog Nederlandse freelancers!