Antennebouwer gezocht?

In een tijd waarin er volop 4G en 5G masten worden geplaatst is de antennebouwer een heel gewild persoon. Wanneer men als monteur antennebouw aan de slag gaat wordt er namelijk van iemand verwacht dat men antennes plaatst door het hele land heen om een netwerk uit te rollen. Daarnaast wordt men ingezet wanneer er storingen zijn of wanneer er onderhoudswerk moet worde uitgevoerd. Aangezien de technologie niet stilstaat is het een beroep waarin een hoop werk te vinden is.

Bekijk freelancers

Moderne, eenvoudige, unieke logo designs! Moderne, eenvoudige, unieke logo designs!
Moderne, eenvoudige, unieke logo designs!
user-badge-server
Vaste Prijs € 250.00

Antennebouwer gaat verder dan bouwen

Het werk wanneer men antennes bouwt houdt niet op wanneer de antennes eenmaal staan. Daarna moeten er verbindingen worden gelegd via de antennes. Die verbindingen moeten aan bepaalde wettelijke eisen voldoen. Zo mag er niet teveel straling van een antenne af komen en het netwerk moet stabiel worden aangelegd.

De benodigde opleiding wanneer men in de antennebouw wil gaan werken

Als bouwer van antennes is het zaak dat men weet hoe verbindingen worden aangelegd. Een opleiding elektrotechniek is dan minimaal een vereiste. Het praktische deel van de werkzaamheden leert men doorgaans in BBL verband. Men is dan aan het werk en tegelijkertijd leert diegene een vak in de praktijk. Men volgt deze opleiding bij een erkende opleider.

Nieuws & verhalen

Waar wacht je nog op?

Ontmoet vandaag nog Nederlandse freelancers!