Ambachtelijk kunstenaar

Wil iemand aan het werk gaan als ambachtelijk kunstenaar dan houdt dit in dat diegene als het ware een droom achterna jaagt. Hij of zij  houdt ervan om te werken met de handen en daarnaast heeft de kunstenaar een creatieve geest. Ambachtelijke kunst is heel veelzijdig. Het kan natuurlijk gaan om werk als ambachtelijk kunstschilder maar er zijn meer sectoren waarin men als kunstenaar aan het werk kunt gaan.

Bekijk freelancers

Moderne, eenvoudige, unieke logo designs! Moderne, eenvoudige, unieke logo designs!
Moderne, eenvoudige, unieke logo designs!
user-badge-server
Vaste Prijs € 250.00

Er wordt niet vaak een ambachtelijke kunstenaar gezocht

Om ambachtelijk kunstenaar te worden is het van belang dat iemand een opleiding hebt. De kunstacademie is een opleiding waar men leert om een passie om te zetten in kwaliteit. Daarna is het echter onbegonnen werk om te solliciteren op een vacature. Het is dan ook niet voor niets dat veel kunstenaars voor zichzelf als ZZP aan het werk gaan. Het werk blijkt in de praktijk maar zelden voldoende om zelfstandig in je levensonderhoud te voorzien.

In een dienstverband als goudsmid of specialist sieraden

Veel mensen die een opleiding hebben als kunstenaar werken graag met kostbare materialen. Ze werken dan bijvoorbeeld als goudsmid. Daarbij maken ze sieraden voor klanten die naar wens worden vormgegeven. Er wordt bijvoorbeeld gewerkt met goud van een trouwring of een erfstuk. Er wordt een sieraad gemaakt wat voor de klant een speciale betekenis heeft. Daarnaast heeft men vaak ook nog een andere baan overdag om in het levensonderhoud te kunnen voorzien.

Nieuws & verhalen

Waar wacht je nog op?

Ontmoet vandaag nog Nederlandse freelancers!