Een adviseur duurzaamheid helpt bij het vergroenen

Om de CO2 uitstoot terug te dringen komen er steeds meer duurzaamheidsprojecten: een adviseur duurzaamheid is erin gespecialiseerd om deze op te zetten. Wat doet een adviseur duurzaamheid nu in de praktijk is een veel gestelde vraag. De adviseur helpt om duurzaamheidsprojecten op te starten en terwijl het project loopt houdt hij of zij in de gaten dat het project het beoogde doel bereikt.

Bekijk freelancers

Moderne, eenvoudige, unieke logo designs! Moderne, eenvoudige, unieke logo designs!
Moderne, eenvoudige, unieke logo designs!
user-badge-server
Vaste Prijs € 250.00

Hoe een duurzaamheidsadviseur te werk gaat

Een consultant duurzaamheid kijkt bij doelgroepen naar draagvlak en daarnaast kijkt hij naar de mogelijkheden om het project te financieren. Bij het vooronderzoek maakt hij regelmatig gebruik van een junior adviseur. Dit is een startend adviseur die het voorbereidende werk doet. Denk daarbij aan het inventariseren van gegadigde woningstichtingen en VvE’s. Daarna wordt de algemene informatie afgegeven waarna de adviseur duurzaamheid de projecten kan gaan uitrollen.

Wie geeft de opdracht

De opdracht voor duurzaamheidsprojecten wordt doorgaans afgegeven door een gemeente of een provincie. Het gaat hier om projecten waarbij de consultant of adviseur mede verantwoordelijk is voor vergunningen. Daarnaast is men verantwoordelijk voor het duurzaamheidsbeleid van de gemeente. De beoogde doelstellingen die zijn opgelegd vanuit de overheid worden behaald door deze consultant.

Nieuws & verhalen

Waar wacht je nog op?

Ontmoet vandaag nog Nederlandse freelancers!