Een activiteitenbegeleider haalt het beste in mensen naar boven

Dagbesteding komt voor in heel veel takken binnen de zorg: een activiteitenbegeleider is een specialist met kennis van de doelgroep die het beste in mensen naar boven haalt. Wat doet een activiteitenbegeleider allemaal: deze vraag zullen we je beantwoorden. Activiteitenbegeleiding houdt in dat je werkt met cliënten in een bepaalde doelgroep. Het kan gaan om mensen met een verstandelijke, lichamelijke of psychische beperking. Ook werken met gedetineerden valt hieronder.

Bekijk freelancers

Moderne, eenvoudige, unieke logo designs! Moderne, eenvoudige, unieke logo designs!
Moderne, eenvoudige, unieke logo designs!
user-badge-server
Vaste Prijs € 250.00

Een activiteitenbegeleider ouderen

Hier gaat het om een activiteitenbegeleider die ervoor zorgt dat senioren een zo goed mogelijke dag-invulling hebben. Daarbij gaat het hoofdzakelijk om gezelligheidsactiviteiten waarbij wordt voorkomen dat mensen vereenzamen. Daarnaast worden mensen lichamelijk geactiveerd wat hun algemeen welbevinden bevordert. Hierbij is een speciaal onderdeel weggelegd voor ouderen met psychosomatische klachten en dementerenden. Juist bij deze cliënten wordt de levensvreugde bepaald door een goede dagbesteding.

Een goede functieomschrijving activiteitenbegeleider

Ben je voor jouw organisatie op zoek naar een specialist activiteitenbegeleiding, dan is het goed dat je voorziet in een juiste functieomschrijving. Geef duidelijk aan wat de doelgroep is en wat de uit te voeren activiteiten zijn. Bij een specialistische richting zoals muziektherapie is bovendien een specialisatie richting nodig. Affiniteit met de doelgroep is eveneens een vereiste, net als aantoonbare ervaring.

Nieuws & verhalen

Waar wacht je nog op?

Ontmoet vandaag nog Nederlandse freelancers!